Jade Rollers

Al van voor de 12 eeuw werden de jade-rollers gebruikt door de Keizers en Keizerinnen van China. Ze zijn gevonden in de graftombes van de Chinese Keizers. Maar ook vandaag de dag zijn ze gewoonlijk te vinden in de slaapkamers van het Keizerlijk Hof in de Verboden Stad. De edelen van China gebruikten deze rollers met als meest belangrijke doel om de gezichten zacht, jong en jeugdig te houden. Heden zijn de rollers herontdekt door Amerikaanse en Europese “jetsetters” om hetzelfde doel te verwezenlijken.Het gebruik van jade rollers heeft een aantal fysiologische effecten op de huid:jade-rollers

Ten eerste, het koelen van de jade helpt poriën te sluiten.
Vervolgens vindt er een lymfedrainage plaats door het roleffect, vermindering van zwelling en vocht zoals zakken onder de ogen, enz.
De jade rollers zorgen ook voor een verbetering van de microcirculatie van het bloed, ter voorkoming van pigmentering en ouderdomsvlekken.
Het heeft de mogelijkheid tot vermindering van rimpels en andere plooien in de huid
Ten slotte zijn de langzame, regelmatige bewegingen met de rollers in staat tot een immense vrijlating van spanningen en het gevoel van rust.